De impact van corona op het zoekgedrag

Het zoekgedrag van de mensen is ontzettend veranderd. Dit komt als gevolg van de coronacrisis die we nog steeds hebben. Dit is niet alleen moeilijk geweest voor de mensen maar ook voor bedrijven. De bedrijven hebben in een rap tempo moeten digitaliseren. En dit is niet alleen op het gebied van webdesign een hele klus. Maar ook op het gebied van logistiek en hoe je dit allemaal voor elkaar kunt boxen. Dit hebben de verzendbedrijven zoals Post NL en DHL ook gemerkt. Ook de marketing branche heeft hierdoor veel moeten schakelen. Zij hebben een berg werk erbij gekregen. Gelukkig heeft het wel veel positieve effecten. Het online verkopen kost onder aan de streep veel minder als dat je dit in de winkel zou doen. Je kunt veel automatiseren en eventueel personeel thuis laten werken. Het enige wat je hoeft te verzorgen is het logistieke gedeelte.

Inspelen op het zoekgedrag

Ook op Google zie je dat het zoekgedrag van de mensen is aangepast. Zo hebben bedrijven snel in de buurt gezocht naar een professionele webdesigner. Maar ze wilden dit ook voor de laagst mogelijke prijs. Daarom hebben wij webdesign offertes vergeleken voor diverse bedrijven en ze daarmee geholpen. De digitale wereld is zo langazamerhand het nieuwe normaal geworden. De winkels zijn inmiddels wel al weer open maar we zien er nog niet super veel mensen. Dit komt niet alleen door de restricties maar ook dat het bestellen vanuit de luie stoel sneller gaat. Er word vooral gezocht op ideen en how to’s. Een voorbeeld hiervan is dat je jouw bedrijf niet failliet wil laten gaan. Dan ga je zoeken hoe je online succes kunt bereiken. Omdat veel mensen thuis werken werd er ook veel gezocht op meetings en de software die hiervoor nodig is.

Wat kun je bereiken?

Door in te spelen op het zoekgedrag van de gebruiker kan je veel omzet binnenhalen. Als je slim bent verwerk je ook diverse woorden zoals corona of pandemie in de teksten. Deze hebben een hoog zoekvolume waardoor jouw bezoekersaantallen snel kunnen stijgen. Maar ook word er veel gezocht op online shopping en afhalen. Dit komt omdat we zo veilig thuis kunnen blijven en niet besmet kunnen worden. Deze aantallen zijn vandaag de dag nog steeds aan het stijgen. Dit komt waarschijnlijk doordat het corona virus langzaamaan weer de overhand aan het nemen is. Ook zoeken mensen veel bij hun in de buurt. Het is daarom belangrijk om een Google Mijn Bedrijf pagina te hebben. Deze laat jouw klanten eenvoudig contact met jou opnemen per mail of via de telefoon. Maar ook kunnen zij snel naar jouw zaak navigeren of je website bezoeken. Bovendien is het ook nog eens gratis!

Waarom is het zoekgedrag belangrijk?

Het zoekgedrag van de consument is het belangrijkste onderdeel van jouw website of webshop. De klanten komen namelijk binnen via specifieke zoekwoorden. Een online marketing bureau kan dit onderzoeken voor jou en laten zien waar de kansen liggen. Vaak is het niet al te duur om je SEO te laten verbeteren. Maar ook kun je ervoor kiezen om te adverteren in de zoekmachine of op social media.